Використання модуля Бінотел в ERP Odoo

Сьогодні сучасні бізнес-процеси неможливо уявити без ефективних інструментів комунікації. Одним з таких інструментів є телефонія, яка забезпечує оперативне спілкування з клієнтами та партнерами. В цьому контексті модуль Бінотел для Odoo стає надзвичайно корисним рішенням, що дозволяє інтегрувати телефонію безпосередньо у вашу ERP-систему. Це дає змогу суттєво покращити управління дзвінками, автоматизувати роботу з клієнтами та підвищити загальну ефективність бізнесу. Розробником даної інтеграції є досвідчений програміст Odoo Олександр Комаров.

Переваги інтеграції Бінотел з Odoo

  • Централізоване управління дзвінками: Усі дзвінки та пов'язані дані зберігаються в одній системі. Це дозволяє швидко отримувати доступ до історії комунікацій з клієнтами та записів розмов.

  • Автоматизація: Модуль автоматично реєструє всі вхідні та вихідні дзвінки, та залежно від налаштувань може створювати Ліда, Завдання, Канал (в модулі Обговорення/Discuss) та Контакт (за замовчуванням). Дзвінки автоматично пов'язуються з відповідними моделями, також інформація про телефон та країну походження заповнюється автоматично.
  • Покращене обслуговування клієнтів: Інтеграція телефонії з CRM дозволяє менеджерам отримувати повну інформацію про клієнта під час дзвінка, записувати розмови та робити примітки. Це сприяє ефективному реагуванню на запити та наданню персоналізованих консультацій.
  • Аналітика та звітність: Модуль надає детальну статистику дзвінків, що допомагає аналізувати ефективність роботи відділу продажів та обслуговування клієнтів.

Функції модуля Бінотел для Odoo

Інтеграція має корисні функції, що значно спрощують роботу з телефонією та підвищують ефективність комунікацій. Система автоматично визначає абонента під час вхідного дзвінка та відображає інформацію про нього з бази даних Odoo. Усі дзвінки записуються та зберігаються в системі, їх у разі потреби можна переслухати. Після закінчення дзвінка модуль автоматично створює завдання для відповідального менеджера, враховуючи отриману інформацію. Інформація про дзвінки додається до картки клієнта (контакт) або ліда в CRM, забезпечуючи повноту даних та їх доступність для користувачів системи. Крім того, модуль дозволяє налаштовувати різні сценарії обробки дзвінків, що допомагає стандартизувати процеси та підвищити їх ефективність.

Встановлення та налаштування

Встановлення

Спочатку потрібно придбати модуль, потім завантажити його з офіційного маркетплейсу Odoo або з репозиторію розробника. Після цього модуль слід встановити у вашу ERP-систему Odoo.

Налаштування підключення

Отже, після встановлення необхідно налаштувати підключення до телефонної станції Бінотел. Для цього потрібно надіслати email-запит з пошти, під якою працює адміністратор акаунта Бінотела на технічну підтримку, з проханням увімкнути відправлення усіх подій на URL (https://domain-name-Odoo/binotel), також про те щоби не змінювати даний URL на його ip-адресу, увімкнути систему прилипання через CRM (на вказаний вище URL) та надати API key та API secret.

Після отриманої відповіді заповнити необхідні поля налаштувань модуля.

Налаштування користувачів

Необхідно налаштувати користувачів системи, які будуть використовувати модуль телефонії. Це включає призначення відповідних прав доступу адміністратором системи для кожного користувача. Насправді до списку Користувачів ми можемо потрапити декількома способами виділю для Вас, любі читачі, на мою думку два найшвидших:

1. Головне меню => Налаштування => (за замовчанням система перезавантажить сторінку та перенаправить до Загальних налаштувань) далі Користувачі та компанії => Користувачі або перейти до Керуйте користувачами.

2. З будь-якої підсистеми (Контакти, Продажі, Обговорення і т.д.) за допомогою комбінації клавіш “Ctr + K” - Windows або  “Command + K” - MacBook. В полі пошуку почати друкувати запит зі знаку скісної риски (прямий слеш) - “/” та те що шукаєте. 

В обох випадках нас перенаправить до списку Користувачів, де обираємо потрібного, в нашому випадку/прикладі Оператор кол-центру.


У вкладці Права доступу шукаємо підменю ATC та надаємо відповідний доступ (Користувач чи Керівник), нагадаю, що у випадку якщо Ви залишите не обравши жодного значення, підсистема не буде доступна користувачу.


Далі потрібно додати/прив’язати відповідний короткий внутрішній номер телефону до даного користувача. Для цього потрібно перейти до вкладки АТС. Далі в меню Загальне, в полі Номера АТС вказати відповідний номер, та в полі Номер за замовчуванням обрати той самий.

Також модуль надає можливість автоматизувати дії при дзвінках. За замовчуванням, без додаткових налаштувань, створюється новий Контакт з отриманих/пропущених (“Burning calls”) викликів, але за допомогою більш детальних налаштувань адаптувати до Ваших потреб. Наприклад, ми хочемо створювати Лід/Нагоду з вихідного дзвінку. Для цього в меню Стрічка, підменю Пошук та зв’язування Додати рядок

 Далі натиснувши значок спадного меню обираємо “Lead or Opportunity”.

Після чого в активному полі Auto-create натиснувши на значок спадного меню та вибираємо теж саме.

Залишається обрати при яких обставинах створювати Лід/Нагоду з вхідного чи вихідного дзвінку.

Тестування роботи модуля

Після завершення налаштувань рекомендується провести тестування роботи модуля, щоб переконатися у коректності його функціонування. Це включає тестові дзвінки та перевірку запису даних у системі. 

На рахунок дзвінків — тут може бути дещо нетипова робота як звичайного телефону, оскільки тут використовуються спеціальні телефони чи смартфони які підтримують Binotel-телефонію. 

При вхідних дзвінках ви отримаєте сповіщення від Odoo про вхідний дзвінок.

Далі потрібно прийняти його на вашому пристрої. Для вихідного дзвінка з системи ми натискаємо на значок телефону чи запланувати дію над Контактом натиснувши на значок годинника.

Або при наведенні на телефонний номер цей значок появиться (залежно від того, з якого модулю ви намагаєтесь зателефонувати. Наприклад Контакти чи CRM). У випадку якщо ми переходимо на обраний Контакт чи в CRM відкриваємо Лід/Нагоду в нас з’являється “Розумна кнопка” - “Calls/Дзвінки”, де ми маємо можливість переглянути історію, що стосується конкретного Контакту та/або вибраного Ліда/Нагоди викликів та переслухати їх.

CRM:

Контакти:

За кілька секунд на пристрій надійде вхідний виклик, після того, як ви його приймете і відбудеться з’єднання з абонентом, до якого телефонуєте.

Висновок

Інтеграція модуля Бінотел з Odoo відкриває нові горизонти для підвищення ефективності бізнес-процесів. Завдяки централізованому управлінню комунікаціями, автоматизації робочих процесів та покращенню обслуговування клієнтів, цей модуль дозволяє оптимізувати роботу з дзвінками. Розгляньмо декілька прикладів, кому і чому дана інтеграція буде корисною:

  • Для головного бухгалтера: Бінотел допомагає контролювати фінансові операції, дозволяючи відстежувати дзвінки, пов'язані з оплатами, рахунками та іншими фінансовими питаннями. Це сприяє точності та оперативності у фінансових розрахунках.
  • Для топменеджера: Інтеграція надає доступ до аналітики дзвінків, що дозволяє оцінювати ефективність роботи відділів, приймати обґрунтовані управлінські рішення та вчасно реагувати на будь-які проблеми в комунікації з клієнтами.
  • Для керівника відділу продажів: Бінотел автоматизує процеси обробки лідів, допомагаючи менеджерам швидше реагувати на запити клієнтів та ефективніше управляти замовленнями. Вся історія взаємодій з клієнтами завжди під рукою, що підвищує ефективність продажів.
  • Для комірника: Модуль спрощує комунікацію з постачальниками та логістичними партнерами, забезпечуючи швидкий доступ до інформації про статус замовлень та доставки. Це сприяє безперебійному управлінню запасами та своєчасній обробці замовлень.
  • Для HR: Інтеграція допомагає в організації співбесід та комунікації з кандидатами, дозволяючи зберігати записи розмов та відстежувати історію спілкування з потенційними працівниками. Це підвищує ефективність рекрутингу та управління персоналом.
  • Для оператора кол-центру: Модуль дозволяє швидко отримувати доступ до історії дзвінків та взаємодій з клієнтами, що покращує якість обслуговування та знижує час на обробку запитів. Інтеграція з CRM забезпечує повну інформацію про клієнта під час дзвінка, допомагаючи операторам надавати персоналізовану підтримку.

Використання цього модуля не лише оптимізує роботу з дзвінками, але й значно підвищує загальну продуктивність вашої компанії та рівень задоволеності клієнтів завдяки своєчасному та якісному обслуговуванню. А ми, спільно з Олександром Комаровим своєю чергою адаптуємо та налаштуємо інтеграцію для Вас.

Разом до перемоги! Слава Україні!

в Odoo
Увійти залишити коментар
Odoo Вебсайт
Значення вебсайту в бізнесі