Нововведення в Odoo 18

Odoo 18 пропонує бізнесу набір нових інструментів, що підвищують ефективність роботи та знижують витрати часу на рутинні завдання.

Odoo 18 приносить новий рівень інновацій та ефективності в управління бізнесом. Це оновлення охоплює ключові модулі та функціонал, суттєво покращуючи користувацький досвід і оптимізуючи щоденні операції. Від інтуїтивно зрозумілих інформаційних панелей до оновлених інструментів управління проєктами, виробництвом і продажами — кожна зміна спрямована на те, щоб зробити роботу з Odoo швидшою, зручнішою і продуктивнішою.

У цій статті ми розглянемо ключові нововведення у 18-й версії системи.

Модуль Проєкти

В Odoo 18 додано "Project Top Bar" — панель, що допомагає зручно відслідковувати статус проєкту, дедлайни та інші важливі деталі. Ця функція робить управління проєктами ефективнішим, забезпечуючи доступ до необхідної інформації без додаткового пошуку.

 

Модуль Виробництво

На рівні специфікацій товару (BOM) оновлена інформаційна панель тепер має кнопку "Каталог", яка дозволяє швидко додавати необхідні продукти до специфікацій. Крім того, впроваджено можливість додавати нотатки безпосередньо до виробничих замовлень, щоб жодна важлива деталь не загубилася. Оскільки нотатки можуть бути доволі великими, передбачена можливість їх згортання за допомогою кнопки зі стрілкою та розгортання за потреби.

 

Модуль Штрихкод

Для складських операцій додано функцію мультисканування, що дозволяє одночасно сканувати декілька товарів. Також реалізовано нову функцію пошуку за штрихкодом, що дозволяє автоматично створювати записи товарів у базі просто під час сканування.

 

Модуль Склад

Нові правила "push/pull" в Odoo 18 значно спрощують управління товарними потоками, роблячи процеси інтуїтивнішими. Додана оцінка запасів за партіями або серійними номерами покращує точність відстеження товарів. Функція управління відправками підвищує ефективність логістики, забезпечуючи високий рівень контролю над процесами. Оновлені дашборди надають користувачам можливість швидко й зручно отримувати всю необхідну інформацію для ефективного управління складом.

Odoo зручно показує, чи може товар поміститися в кожен транспортний засіб залежно від ваги та об’єму:

Логістичний маршрут

У модулі Склад, натиснувши кнопку "Карта", ми можемо переглянути маршрут водія доставки з пункту А до пункту Б:

Модуль Вебсайт

Odoo 18 пропонує повне оновлення функцій вебсайту. Тепер можна імпортувати існуючий сайт лише одним кліком, а нові блоки для редагування роблять налаштування ще більш зручними. Додано інструмент швидкого перекладу, який допомагає підтримувати багатомовність та новий попередній перегляд шрифтів для створення унікального вигляду вашого сайту.

Тепер для кожного блоку є більше різноманітних стилів, які можна переглянути перед додаванням на вебсайт: 

Оновлена система фрагментів. Можна зручно зберегти попередньо налаштований блок, щоб він відображався в переліку будівельних блоків для подальшого використання для побудови вебсайту:

Модуль Зустрічі

Налаштування зустрічей стало легшим завдяки новій стартовій сторінці. Клієнти можуть самостійно бронювати зустрічі онлайн, а оновлення статусу в реальному часі допомагає підтримувати актуальну інформацію про бронювання.

Зустрічі швидко бронюються, і швидко змінюються, тож тепер на Діаграмі Ганта є можливість швидко змінити статус бронювань:

Модуль Точка продажу

Новий інтерфейс Точки Продажу (POS) робить процес обслуговування клієнтів ще зручнішим, незалежно від того, використовується комп'ютер чи мобільний пристрій. Покращений процес вибору товарних варіантів та інтеграція функції пошуку за штрихкодом дозволяють значно скоротити час обслуговування.

Під час сканування штрих-коду на коробці новий продукт створюється в системі миттєво і це не завадить змінювати його параметри в системі:

 

Модуль Продажі

Оновлення модуля продажів містить калькулятор пропозицій (Quote Calculator) для створення точних комерційних пропозицій, а також новий PDF-білдер для професійного оформлення документів. Це дозволяє легко адаптувати цінову пропозицію та інші важливі документи для клієнта. Також реалізована можливість налаштування комісійних планів для відділу продажів, що дає можливість винагороджувати команду продажів саме так, як ви бажаєте.

 

У цій електронній таблиці можна налаштувати різноманітні елементи, наприклад об’єм, тип транспортного засобу для доставки, відстань та інші: 

 

Після прийняття пропозиції клієнтом, торговий представник отримує комісію, це доступно завдяки новому параметру “Commission Plans”.

Модуль Виставлення рахунків та Бухоблік

З виходом нової версії Odoo 18 модуль виставлення рахунків став ще більш потужним завдяки новим функціям, що дозволяють створювати та редагувати рахунки з максимальною точністю. Зручне редагування та автоматичне виявлення дублікатів рахунків допомагає уникнути помилок, що забезпечує безперебійну роботу бухгалтерії. Оновлений механізм створення PDF-рахунків робить їх оформлення швидшим та професійнішим, що дозволяє легко справлятись зі зростаючими обсягами фінансових операцій.

Odoo 18 відкриває нові горизонти у виставленні рахунків та бухгалтерському обліку завдяки впровадженню низки оновлень. Однією з ключових функцій є хешування під час відправлення рахунків, що забезпечує додатковий рівень безпеки передачі фінансової інформації. Це підвищує надійність даних.

Окрім того, спрощено процес звірки платежів за допомогою швидкого створення записів, що прискорює роботу з фінансовими потоками. Новий інструмент управління датами блокування дозволяє чітко контролювати фінансові періоди, запобігаючи помилкам та забезпечуючи більш чітке планування.

У модулі Бухоблік також впроваджено низку важливих нововведень. Тепер бюджети базуються на аналітичних рахунках, що дозволяє їх інтеграцію з замовленнями на продаж та замовленнями на купівлю, забезпечуючи ефективний моніторинг прийнятих, фактичних та запланованих сум. Крім того, нова функція фінансових бюджетів допомагає прогнозувати доходи та витрати, з можливістю порівняння з фактичними показниками у звіті про прибутки та збитки.

Модуль Рекрутинг

Налаштування процесу рекрутингу також було покращено. Тепер вакансії можна розміщувати на дошках вакансій кількома кліками, а функції розумного створення контактів та керування заявками спрощують процес відбору кандидатів.

Висновок

Odoo 18 пропонує бізнесу набір нових інструментів, що підвищують ефективність роботи та знижують витрати часу на рутинні завдання. Від покращеного управління проєктами до спрощеного рекрутингу — ця версія створена, аби зробити роботу легшою, швидшою та продуктивнішою. Odoo 18 не тільки усуває обмеження попередніх релізів, але й відкриває нові можливості для бізнесів будь-якого розміру.

У цій статті використано зображення з відео Meet Odoo 18: All new features від вендора Odoo S.A.


в Odoo
# Odoo
Увійти залишити коментар
Модуль "Якість" в Odoo: Можливості
Модуль "Якість" в Odoo є потужним інструментом для підприємств, що прагнуть забезпечити високий рівень контролю якості на всіх етапах виробничого процесу та управління запасами.