WayForPay для Odoo

Використання модуля WayForPay в Odoo для e-commerce / електронної комерції

Тенденція показує стрімке зростання популярності інтернет-торгівлі. Сучасні бізнеси активно розширюють свої горизонти, збільшують географію діяльності, не відкриваючи нових магазинів, точок продажів тощо та розвивають онлайн-продажі, як додаткове або основне джерело доходу. В умовах такої динаміки важливо мати надійний інтернет-еквайринг для здійснення онлайн-оплат. 

Odoo, одна з провідних ERP-систем, пропонує потужний інструментарій для управління бізнесом, окрім іншого має інтеграції з різними платіжними системами. Одним із таких рішень для України є модуль/інтеграція WayForPay від наших партнерів KitWorks, що забезпечує швидкі та безпечні онлайн-платежі. У цій статті ми розглянемо, як інтегрувати та використовувати модуль WayForPay в Odoo для вашого e-commerce бізнесу.

Що таке WayForPay?

WayForPay – це українська платіжна платформа, що забезпечує можливість приймання онлайн-платежів за допомогою різних платіжних методів. Платформа має високий рівень безпеки, відрізняється зручністю у використанні та швидкістю обробки транзакцій. Вона підтримує приймання платежів через банківські картки, електронні гаманці, мобільні платежі та інші популярні платіжні системи, які можна налаштувати для оплати на вашому сайті.

Переваги інтеграції WayForPay з Odoo

  1. Безпека транзакцій: WayForPay забезпечує високий рівень захисту даних користувачів і транзакцій.
  2. Швидкість обробки платежів: Швидка обробка платежів, що дозволяє покращити досвід покупців.
  3. Підтримка різних платіжних методів: Широкий вибір методів оплати робить ваш магазин зручним для великої кількості клієнтів, незалежно від того, чи використовують вони Android, iOS або десктопні пристрої.
  4. Автоматизація: Інтегрує платіжну систему WaForPay в стандартні методи оплати Odoo. Після його встановлення у користувача з'являється можливість оплачувати замовлення, рахунки через систему WayForPay, що підтримує оплати кредитними картками, Apple Pay, Google Pay, та іншими доступними методами.
  5. Легке підключення та налаштування: WayForPay легко інтегрується з Odoo, що дозволяє швидко налаштувати платіжну систему та розпочати приймання платежів без зайвих затримок.

Інтеграція модуля WayForPay з Odoo

Встановлення модуля WayForPay
  • Для початку необхідно придбати інтеграцію, далі завантажити та встановити модуль WayForPay для Odoo. Це можна зробити через Odoo Apps Store або сайт наших партнерів KitWorks. А з нашим промо кодом: OSC10, ви отримаєте 10% знижку на придбання даного модулю чи будь-якого іншого через офіційний сайт KitWorks.
  • Після завантаження модуля, встановіть його через інтерфейс Odoo чи надайте архів вашому адміну.
Налаштування облікового запису WayForPay

Зареєструйтесь на платформі WayForPay та створіть обліковий запис.

Для цього потрібно лише ввести ваш номер телефону.

Натиснувши далі, очікуйте SMS повідомлення з кодом для підтвердження входу в особистий кабінет. Альтернативою автентифікації є смартфон, потрібно завантажити додаток з Google Play чи App Store та за допомогою зчитування QR-коду вас перенаправить в особистий кабінет.

Зареєструйте ваш магазин.

Після реєстрації/створення магазину, він відобразиться в вашому профілі, де Мерчант (назва для широкої категорії фінансових послуг, призначених для використання в бізнесі. Найчастіше ця назва належить до служби, що дозволяє отримувати платежі з використанням банківської картки) буде доменна адреса сайту (URL), 

Дата реєстрації та Статус: 

tested - означає, що ми можемо додати цей платіжний інструмент до нашого веб-сайту Odoo, при цьому онлайн-платежі будуть працювати в тестовому режимі, кошти будуть повернені платникам.

Важливо, після реєстрації/створення магазину, перш ніж його активувати  потрібно протестувати цей платіжний метод на вашому веб-сайті Odoo. Після тестування активувати, для цього вам будуть потрібні реквізити організації, ФОПа тощо.

Активація магазину

Активація магазину може зайняти декілька днів та виглядає наступним чином:

Справа у верхньому полі “Активація магазину” тицяємо на Дані мерчанта та покроково заповнюємо необхідні дані.

Додаємо реквізити для відшкодування.

Завантажуємо копії документів, або ж тицяємо Заповнити пізніше.

Заповнюємо/перевіряємо свої дані та підписуємо договір.

Отримайте API ключі (реквізити мерчанта), які необхідні для інтеграції з Odoo.

Отримати API ключі ви можете, не активувавши магазин. У випадку, якщо у вас є вже акаунт і створений магазин, ввійдіть в особистий кабінет та оберіть пункт меню Налаштування магазину.

Вас перенаправить до списку всіх наявних/створених магазинів, у нашому випадку він єдиний. Переходимо на нього.

Та шукаємо блок “РЕКВІЗИТИ МЕРЧАНТА”, щоб побачити на MERCHANT SECRET KEY. Тицяємо Показати.

Конфігурація модуля в Odoo

Перевіряємо, чи встановлений модуль в системі Odoo. Налаштування => Додатки. Та в полі пошуку прибравши всі фільтри вводимо “wayforpay”.

Якщо ви побачите напис на кнопці “Детальніше”, це означає, що модуль інстальовано.

Наступним етапом буде перейти до меню “Провайдери платежу” та обрати WayForPay. Потрапити до цього меню можна декількома способами:

Через модуль Виставлення рахунків або у випадку якщо встановлений модуль Бухоблік, то через нього. Отже, порядок дій наступний: переходимо до Виставлення рахунків/Бухоблік => Налаштування => Провайдери платежу.

Також через модуль Веб-сайт, Налаштування => Провайдери платежу.

Та побачимо перелік доступних за замовчуванням провайдерів платежу та встановлений WayForPay.

Обираємо WayForPay та вказуємо ключі з особистого кабінету  з меню “РЕКВІЗИТИ МЕРЧАНТА”  API ключі та інші необхідні дані та опубліковуємо цей провайдер платежу.

Наступним кроком буде перейти до вкладки Налаштування та  внести параметри, такі як валюта, максимальна сума платежу, країни, для яких буде доступний даний провайдер платежу. Також додати Спосіб та Журнал оплати. Переходимо до меню “Увімкніть способи оплати”.


Та створюємо новий спосіб оплати, щоби він був доступний на веб-сайті. Заповнюємо обов’язкові поля “Ім’я” та “Код” (може бути одинаковим), поле “Активно” за замовчуванням активне та зберігаємо даний спосіб оплати.

У створеному Способі оплати переходимо на вкладку Налаштування та обираємо потрібного нам провайдера платежу (в даному випадку WayForPay) та зберігаємо зміни.

Тестування та налаштування платежів

Проведіть тестові транзакції, щоб переконатися, що інтеграція працює коректно.

Запуск у продакшн
  • Після успішного тестування, активуйте ваш магазин в особистому кабінеті WayForPay.
  • Ваші клієнти тепер можуть здійснювати покупки та оплачувати їх за допомогою WayForPay.

Висновок

Інтеграція модуля WayForPay в Odoo – це чудове рішення для будь-якого e-commerce бізнесу, що прагне забезпечити своїм клієнтам зручний та безпечний спосіб оплати, що значно спрощує процес обробки платежів у вашому інтернет-магазині. Завдяки цій інтеграції, ви можете відстежувати всі транзакції безпосередньо з інтерфейсу Odoo та/або особистого кабінету WayForPay, чим підвищуєте ефективність роботи вашого магазину та покращуєте користувацький досвід здійснення оплати замовлень з веб-сайту. 


Почніть використовувати WayForPay в Odoo вже сьогодні, аби відчути всі переваги сучасних платіжних технологій від наших партнерів KitWorks, а з промокодом OSC10, ви отримаєте 10% знижку на придбання даного чи будь-якого іншого продукту для Odoo.


в Odoo
Увійти залишити коментар
Використання модуля Бінотел в ERP Odoo